I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Italské receptySecondi (druhé chody)

Costolette di maiale con gelatina di vino (vepřová žebírka s omáčkou z vinné želatiny)

Costolette di maiale con gelatina di vino (vepřová žebírka s omáčkou z vinné želatiny)

Recept s masem už tu dlouho nebyl a jelikož jsem byla o víkendu nakupovat, napadlo mne vzít opět pár vepřových žebírek, které moc ráda kuchtím, a udělat z nich něco speciálního. Italové maso jedí většinou v co nejjednodušeji upravené formě. Nepoužívají „kořenící směsi na maso“. Pouze sůl, pepř a maximálně nějaké bylinky, většinou nechybí ani dobré víno při vaření. Není ale ani žádnou vyjímkou to, že v některých oblastech rádi maso marinují tak jako my (samozřejmě podněkud jednodušeji, s menším množstvím koření). Rádi si ale také k masu dělají různé omáčky. Dneska vám proto chci ukázat, jak si udělat výborná žebírka s nasládlou omáčkou z rajčat a vinné želatiny, o které už jsme minule mluvili v souvislosti s receptem se sýrem Pecorino a jinými sýry.

vepřová žebírka

 

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 500g vepřových žebírek (tam dost záleží jak moc jsou obalená masem, abyste se pořádně najedli)
  • cca 3 rajčata
  • 1 vinná želatinka (já použila s příchutí čokolády a zázvoru, protože jsem omáčce chtěla dodat nasládlejší chuť)
  • sklenici dobrého červeného vína
  • hrst čerstvých žampiónů (nikdy né ty z konzervy prosím 🙂 )
  • sůl, pepř, olivový olej (cca 2 lžíce)
  • 1dc zeleninového vývaru
  • půl hrsti čerstvého nebo sušeného rozmarýnu

Postup:

  • vepřová žebírka omyjte a nakrájejte na kousky (nevim jak vy, ale u nás v Kauflandu je prodávají v celku, naopak v Itálii už je prodávají jednotlivě každé žebro nakrájené zvlášť, takže jsem si na to trochu nemohla zvyknout)
  • osolte je, opepřete a vložte na pánev
  • zalijte je olivovým olejem a posypte romarýnem
  • osmahnětě je trochu a zalijte vínem, které necháte vypařit
  • jakmile jsou dozlatova opečené, dejte jednotlivá žebra stranou a nejlépe přikryjte alobalem, aby příliš nevystydly
  • v pánvi, kde vám teď zůstala omáčka z masa opečte houby, osolte je trochu a opepřete
  • potom je zalijte vývarem, přidejte želatinku a všechno pěkně promíchejte, aby se želatinka rozpustila
  • přidejte rajčata nakrájená na menší kousky
  • přiklopte pokličkou a nechte cca 10-15 minut dusit dokud vám nevznikne hustá omáčka
  • omáčku případně dochuťe, jinak můžete podávat!

 vepřová žebírka vepřová žebírka vepřová žebírka OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA vepřová žebírka vepřová žebírka

Costolette di maiale con gelatina di vino (vepřová žebírka s omáčkou z vinné želatiny) was last modified: 11 června, 2015 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Velká soutěž nejen o 750g sýra Gran Moravia je tu!!!
následující článek
Festa di San Valetino…Valentýn v Itálii a úžasné menu plné afrodiziak!

Mohlo by vás také zajímat

Rajčatová polévka s fazolemi

Frittata con la cipollina (italská omeleta s jarní...

Citrónovo-limetkový koktejl plný prosecca a sluníčka!

Polpette casalinghe al sugo (masové kuličky s rajčatovou...

Cotolette di melanzane (smažené lilky)

Desatero „italských“ přikázání

Tagliatelle con funghi, panna e carne macinata (tagliatelle...

Polenta…aneb jídlo seveřanů a chudých

Pasta in bianco (těstoviny s olivovým olejem a...

Spaghetti mari e monti

2 komentáře

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...