Italská piadina patří neodmyslitelně k regionu Emilia-Romagna, ze kterého také pochází. Tento pokrm jsme si představili v tradičním slaném provedení s prosciuttem, mozzarellou a rajčaty (recept na piadina romagnola zde).
Jak už asi spousta z vás ví, pořádám pravidelné degustace mých receptů v liberecké sýrárně La Formaggeria. Každý měsíc máte možnost přijít a ochutnat italské delikatesy. Vždy mám pro vás připravenou pochoutku z vybraných surovin. Tento měsíc jsem dostala za úkol připravit právě italskou piadinu, ale tentokrát na sladko.
Rozhodla jsem se tedy vytvořit kombinaci čokoládového krému, mascarpone, kokosu a čerstvého ovoce. Výsledek byl překvapivě vynikající! Osobně jsem totiž vždy dávala přednost klasické piadině, ale čokoládová chuť ve spojení s mascarpone mě přesvědčila, že i tato varianta bude patřit k mým oblíbeným italským jídlům.
Piadina s čokoládou a mascarpone
TiskIngredience
- 1 italská piadina
- 1 hruška, nakrájená na plátky
- 4 lžíce čokoládového krému
- 4 lžíce mascarpone (cca 125g)
- špetka skořice (nebo muškátového oříšku)
- hrst nastrouhaného kokosu (nebo plátky)
Postup
Plátky hrušky povaříme v trošce vody, aby nám změkly. Scedíme je a necháme vychladnout. Piadinu ohřejeme na pánvi a na jednu polovinu naneseme čokoládový krém, na druhou mascarpone smíchané se skořicí. Pokryjeme plátky hrušky a piadinu buď přehneme napůl nebo srolujeme. Podáváme ji posypanou kokosem a nakrájenou na libovolné porce.