Poslední dobou jsem opět docela nestíhala a dostala jsem se novým receptům až teď. Dneska mám pro vás takový jednoduchý recept se studenou rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou. Těstoviny použijte krátké, v podstatě jakékoliv se k tomu hodí. Nejvíc asi conchiglie, penne nebo farfalle.
Ingredience (pro 2 osoby):
- 3-4 čerstvá rajčata
- sůl, pepř
- extrapanenský olivový olej (cca 4 lžíce)
- čerstvá bazalka (cca 5 lístků)
- sýr Gran Moravia
Postup:
- nakrojte na rajčatech křížek a dejte je vařit na necelou minutu do vroucí vody
- potom z nich sloupněte slupku a vykrojte vnitřek (kdo má rád semínka může nechat)
- mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí
- rajčata nakrájejte na drobno a vložte je do mísy společně s olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte bazalku nakrájenou nebo natrhanou na malé kousky
- celou směs pořádně promíchejte a rozmačkejte
- hotové těstoviny zceďte a smíchejte se směsí
- podle chuti posypte sýrem Gran Moravia
2 komentáře
Jednoduché a určitě výborné jídlo, podobný recept jsem viděla na http://www.femina.cz/recepty.html tento musím taky vyzkoušet 🙂
Super, tyhle jednoduché recepty mám nejradši .. a těstoviny bych mohla jíst každý den 😀 http://cookingwithsusa.blogspot.cz