Včera jsem si připravila naprosto úžasnou večeři. Mého oblíbeného lososa. Jelikož jsem chtěla zkusit něco nového, nahlídla jsem do své italské kuchařky z roku 1989 a inspirovala se jedním receptem, který mě hned na první pohled zaujal. A to svou jednoduchostí.
Tyhle recepty mám nejraději. Italská kuchyně je jich plná a právě tyhle bývají kolikrát ty nejlepší. Už proto, že vám zaberou opravdu málo času. Takže budete potřebovat jenom čerstvý kousek lososa, pár bylinek a samozřejmě extra-panenský olivový olej. A je to! 😀
Jako přílohu jsem zvolila naprosto jednoduchý salát, který omyjete a roztrháte na malé kousky. Zakápnete balzamikovým octem, extra-panenským olivovým olejem, osolíte, opepříte a přidáte na půlky nakrájená cherry rajčátka. A to všechno pořádně promícháte.
Ingredience (pro 1 osobu):
1 porce lososa
1 česnek, nakrájený na drobno
pár lístků bazalky, nakrájených na drobno
pár lístků hladkolisté petržele, nakrájené na drobno
šťáva z 1/2 citronu
sůl
pepř
několik lžic olivového oleje (cca 0,5 dc)
Postup:
Rybu osolte, opepřete a pomažte olivovým olejem z obou stran. Dejte smažit na rozpálenou pánev. Mezitím si v misce smíchejte olivový olej, bylinky, špetku soli, česnek, citronovou šťávu a větší množství pepře. Nechte odpočívat.
Rybu osmahněte z obou stran. Jakmile je hotová, pokryjte vršek bylinkovou omáčkou a můžete podávat na čerstvém salátu!
TIP: Do bylinkové omáčky můžete přidat ještě rukolu.
1 vložit komentář
To misím brzy vyzkoušet.