Je to prakticky nejrozšířenější recept po celé Itálii. V jakékoliv restauraci (jak u moře, či ve vnitrozemí) s mořskými plody si ho můžete objednat. Jeho příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Podává se v restauracích vždy jako předkrm, ale doma si ho můžete připravit doplněný například i salátem. V Čechách je možné sehnat různé mražené směsi, ale pokud najdete čerstvé ryby, tak rozhodně použijte je, protože jsou stokrát lepší.
Ingredience:
– mix čerstvých mořských plodů (např. krevety, sardinky, sépie nebo kalamáry – většinou se prodávají ve formě bílých kroužků, a jiné) nebo mražených, v případě, že čerstvé nikde nenajdete
– sůl
– hladká mouka (na obalení ryb)
– 1 citrón
Postup:
- ryby omejeme, mírně osolíme a obalíme v hladké mouce
- necháme pak smažit zcela ponořené v oleji cca 6 min (stačí i slunečnicový olej)
- až budou mořské plody osmaženy dozlatova, tak je můžeme vyndat
- všechny ryby se bohatě pokropí citrónem
- doporučuji podávat s čerstvým salátem (salát mírně osolit, pokropit lehce olivovým olejem a octem) a bílým vínem (nejlépe suchým)
1 vložit komentář
[…] například krevety, slávky, mušle vongole aj.). Jako předkrm si můžete tradičně vychutnat frittura di pesce, neboli mix smažených mořských plodů a […]