Plněné papriky jsou opravdová delikatesa. V Itálii je dělají hned na několik různých způsobů, mým oblíbeným je ale ten s mletým masem. Je to syté jídlo a zároveň velmi výživné.
Tento recept můžeme považovat za pravý symbol léta a vychutnávat si ho při horkých letních večerech. Může být jak předkrmem, tak i hlavním jídlem, které si můžete nechat v lednici a jíst bez problémů i druhý den. Papriky jsou skvělé.
Ingredience (pro 2 osoby):
3 velké papriky (doporučuji ty červené), omyté
menší hrst sýra pecorino
menší hrst petržele s plochými listy, nakrájená nadrobno
300 g mletého masa, nejlépe napůl vepřové a hovězí
menší hrst strouhanky
1 vejce
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
2 lžíce parmezánu (např. Gran Moravia, Grana Padano)
Postup:
Z paprik odkrojíme vršek, zůstane nám stranou taková čepička. Vnitřek se semínky vydlabeme. Stranou v misce smícháme maso, osolíme ho a opepříme. Přidáme vejce a pořádně ho vmícháme do masa společně se sýrem pecorino a strouhankou.
Zapneme troubu na 180°C. Mezitím vytřeme pekáč olivovým olejem a naplníme papriky směsí. Naskládáme je do pekáče směsí směrem nahoru. Na vrch každé papriky ještě nasypeme lžíci strouhanky a sýra. Dáme péct na 60 minut.
Skvělé pomocníky na pečení můžete zakoupit na e-shopu Kasa.cz.
Nakonec můžeme sympaticky servírovat i s čepičkou papriky, kterou jsme si na začátku odkrojili.
TIP: Papriky se plní v Itálii na spoustu způsobů. Kromě již zmiňovaného mletého masa můžeme použít i tradiční klobásku salsiccia, dále rýži (nebo smíchat obojí). Oblíbenou kombinací je například i tuňák, kapary a olivy.
1 vložit komentář
Dobrý typ.Já miluji v Itálii peperonátu.