I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Italské receptySecondi (druhé chody)

Maso a brambory jak ještě neznáte…neboli italské “spezzatino”…

Maso a brambory jak ještě neznáte…neboli italské “spezzatino”…

Vybrala jsem si tento recept, protože chci ukázat, že v Itálii neexistují pouze těstoviny, ale že Italové jsou velcí gurmáni a kromě těstovin umí vařit i výborné maso na tisíce způsobů a nepohrdnou ani bramborami. Tenhle konkrétní recept mám od maminky přítele, která pochází z regionu Umbria. Recept není nijak složitý a není k tomu potřeba ani kdovíkolik ingrediencí.

italské spezzatino

 

Ingredience: (recept pro 4 osoby)

– 1 cibule
– 900 g vepřového masa
– 1,5 litru rajčatového protlaku
– 300 g čerstvých žampiónů
– panenský olivový olej (cca 5 polévkových lžic), sůl, pepř
– hrnec masového vývaru
– italský bílý chleba (v Itálii se chleba k tomuto receptu zakusuje a používá se také k tomu, aby ani kapka omáčky nepřišla nazmar)

Postup:

– cibuli nakrájenou na malé kousky (nebo vcelku) dejte dozlatova smažit do hlubokého hrnce
– potom vložte do hrnce současně houby a maso
– až se maso na povrchu osmahne, tak přikryjte hrnec pokličkou a nechte na velmi mírném ohni smažit dokud maso a houby nepustí šťávu
– až je maso hotové, tak vše zalijte rajčatovým protlakem, pořádně osolte a opepřete, přikryjte pokličkou a nechte na velmi mírném ohni bublat cca 2h
–  omáčku čas od času zamíchejte, v průběhu ochutnávejte a popřípadě solte a pepřete
– omáčka musí být hustá, proto pokud už ji máte hotovou a správně ochucenou, ale pořád je příliš tekutá, tak pouze sundejte pokličku a nechte omáčku ještě chvíli bublat, dokud vám nezhoustne
– podávejte s červeným suchým vínem

2013-03-03 11.12.34

2013-03-03 11.22.06

2013-03-03 11.28.12

2013-03-03 12.51.27

2013-03-03 12.57.52

 

Maso a brambory jak ještě neznáte…neboli italské “spezzatino”… was last modified: 27 ledna, 2015 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Gnocchi al ragù
následující článek
Mořské plody – frittura mista

Mohlo by vás také zajímat

Crostini al tartufo (pečené chlebíčky s lanýžem)

Domácí ravioli plněné ricottou a špenátem

Penne tricolore s omáčkou z čerstvých rajčat a...

Spaghetti mari e monti

Videolekce italštiny – Jak na italské tiramisu?

Aperol Spritz…aneb skvělý drink na italský aperitiv

Podpořte mne na Patreonu

Tipy k italské kuchyni: solení vody na těstoviny

Piadina romagnola

Spaghetti al pomodoro fresco (špagety s omáčkou z...

7 komentáře

Zuzka 20/07/2013 - 12.04

Zůzo, prosím tě, a co teda s tím vývarem? Tím zaliješ maso s houbama a pak přidáš protlak??

Reply
admin 22/07/2013 - 6.29

Zuzi, ten vývar naleješ do toho protlaku přímo. Ale ten vývar v tom není to nejdůležitější, je to spíš dochucení, stačí toho troška nebo to můžeš udělat i bez toho. Tu hlavní chuť tomu dodá právě to maso.

Reply
Iva 28/06/2013 - 9.33

Dobrý den,
chtěla bych uvařit toto jídlo, ale není mi úplně vše jasné podle popisu, to maso se zalije pouze protlakem (1,5 litru?) nebo je to protlak zředěný masovým vývarem? A dále brambory, přidávají se až do hotového pokrmu? Děkuji.

Reply
admin 28/06/2013 - 11.57

Dobrý den,
maso se zalije 1,5l čistého rajčatového protlaku. Brambory se přidávají do hrnce společně s protlakem. A vývar byl myšlen hrneček a ne hrnec 🙂 Omlouvám se za špatný popis, jdu to hned opravit 🙂 Jinak recept je dělán pro 6 lidí, proto je tam tolik toho protlaku. Stránky jsou ještě pořád ve vývoji, takže děkuju moc za jakoukoliv připomínku. Přeju hezký den.

Reply
Iva 28/06/2013 - 18.58

Děkuji 🙂 máte hezké a zajímavé stránky.

Reply
admin 28/06/2013 - 20.59

Dobry protlak se da sehnat prakticky vsude. V Lidlu si ted nejsem jista, nikdy jsem ho tam nekupovala. I kdyz je mozne, ze
behem italskych tydnu ho tam maji. Jinak ho sezenete uplne vsude: kaufland, billa, tesco. Hodne kvalitni italska znacka je
Valfrutta, ale je prakticky nejdrazsi. Mam vyzkouseny i Giana, znacka Globus, Ortomio, Petti. Jsou to vsecho rajcatove
protlaky vyrobene v Italii, takze doporucuju. Eventuelne si ho sama muzete vyrobit doma. A ano je to ten v krabickach po
500 ml vetsinou. Tak at se recept zadari! 🙂

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Nadcházející akce

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející akce.

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1790

Víkendový kurz italštiny 2790 Kč

Autentické Toskánsko - 3900 Kč

Promotion Image

Gastro zájezd do Apulie - 3900 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

5 lekcí italštiny na Skypu 1750 Kč

Plakát motivy Itálie 690 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Bergamo – co vidět?

Promotion Image

e-book průvodce

Najděte si ubytování

Booking.com

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Instagram

Víkendový kurz italštiny jsme zakončili paradn Víkendový kurz italštiny jsme zakončili paradnim italským obědem 😍🇮🇹. Domácí plněné ravioli jsme zapili Spritzem🍹, proto nám ta Italstina taky tak dobře šla 😀. Na závěr jsme se probrali italským espressem ☕️a zajedli to domácím dezertem tiramisu. 🍰 Už se tesim na prosinec, poslední volné termíny pro tento rok!!!😉
#italskakuchyne #italianfood #italy🇮🇹 #italia #italskejidlo #italskerecepty #italstina #italstinaprozacatecniky #italstinahrou #italstina🇮🇹 #kurzy #kurzvareni #iloveitaly #blogger #bloggerlife #kurzitalstiny #kurzyliberec
Útržky z dnešního víkendového kurzu italšti Útržky z dnešního víkendového kurzu italštiny 🇮🇹😀 Skvělí lidé a úžasná atmosfera👌🍷. Zitra pokračujeme 😁.
#kurz #italstina #italsky #itálie #italskakuchyne #italiano #pasta #testoviny #liberec #akceliberec
Dneska sugo se salsicciou a domácí těstoviny. C Dneska sugo se salsicciou a domácí těstoviny. Co vaříte vy? 😀🇮🇹
#italskakuchyne #iloveitaly #salsiccia #varimeslaskou #varimedoma #pasta #testoviny
Na víkendovém kurzu italštiny jsme si poradně Na víkendovém kurzu italštiny jsme si poradně pochutnaly! Nechyběl ani letní Aperol Spritz🍹 a moje domácí italská pizza 😉🇮🇹. Pro individuální termín kurzu mi napište. Jinak další volné termíny najdete na e-shopu ➡️www.kamdoitalie.cz
A kam věšíte domácí tagliatelle vy? 😅 Tohl A kam věšíte domácí tagliatelle vy? 😅 Tohle místo používám běžně na zavěšení naběraček, ale teď se nám hodilo na mém #kurzvareni na domácí #testoviny 💁‍♀️🇮🇹
#italianfood #italskakuchyne #italskejidlo #italskerecepty #domacivyroba #domacitestoviny #bloggerlife #foodblogger #ioveitalyblog #italia #tagliatelle
Ze včerejšího kurzu vaření - domácí gnocchi Ze včerejšího kurzu vaření - domácí gnocchi 😍🇮🇹
#gnocchi #gnocchidipatate #gnocchirecipe #kurzy #kurzvareni #kurzyliberec #bloggerlife #cookingathome #cookingclass #domaci #domacivyroba #domacitestoviny #testoviny #italskakuchyne #italskejidlo #italskerecepty #italianfood #italianfood
Připravila jsem si pro vás krátké video s Připravila jsem si pro vás krátké video s ukázkou, jak může vypadat doma připravená pizza. Nepotřebujete pec na pizzu, postačí vám obyčejná trouba, základní ingredience, správný postup a ideálním pomocníkem je rozhodně pizza kámen.⠀
⠀
Správný postup přípravy a recept na italskou pizzu najdete v mém článku na blogu: https://buff.ly/3flsQqu.⠀
⠀
Kvalitní pizza kámen přímo z Itálie můžete zakoupit na mém e-shopu: https://buff.ly/2NMv7Ad.⠀
⠀
Více informací o pizza kameni, o jeho výhodách a proč na něm pizzu péct si můžete přečíst v mém článku na blogu: https://buff.ly/3fip4y2⠀
⠀
Do komentáře mi napište, jak se vám domácí pizza povedla ;-).
#pizzakamen #pizza #pizzatime #pizzalover #pizzahomemade #pizzaitaliana #makeingfood #homemadefood #iloveitalianfood #loveit #loveitaly #domacipizza #recepty #toprecepty #foodoftheday #italian #italskakuchyne #italskejidlo
Milujete krevety? Pokud ano, mám pro vás na blog Milujete krevety? Pokud ano, mám pro vás na blogu opravdu jednoduchý a zároveň vynikající recept na špagety s krevetami. Stačí nám pár základních surovin, abychom si tuto italskou přímořskou specialitu mohli připravit i u nás doma. 
Za skvělé ryby dekuju Filipovi z @pratele_lososa 😍🐠🐟🦈
#krevety #cerstveryby #blogiloveitaly #bloggerfood #fish #freshfish #spagety #spagetyrecept #spagetyskrevetami #spaghetticongamberi #gamberetti #italskakuchyne #italskerecepty #italskyblog #blogitaliano #blogoitalii #vitalii
Když si potřebuju připomenout Itálii, tak si d Když si potřebuju připomenout Itálii, tak si doma nejraději uvařím #ryby. Voní totiž mořem. Někdy u nás bývá velký problém sehnat #cerstveryby, alespoň v Liberci. Když myslím čerstvé, tak ideálně takové, které se neválí několik dní v regálu a nejsou pravidelně zamražované a znovu rozmrazované. Proto mám radost, ze jsem na svých #lekceitalštiny potkala žáka Filipa. Je to úžasný člověk, mladý kluk, co si splnil sen mít každý den na stolu opravdu čerstvé ryby! Začal je sám dovážet do Čech, hned ten samý den po výlovu. Vytvořil firmu @pratele_lososa, kterou chci tímto podpořit. Filipa znám už nějaký pátek a proto vím, že svou práci dělá opravdu s láskou, jako málokdo. Pokud chcete mít doma na talíři opravdu #cerstveryby, tak si je objednejte jedině u něj 😉🍤🐠 A recept na špagety bude brzy na blogu 😉🇮🇹 #ryby #spaghetti #spaghetticongamberi #gamberetti #krevety #spagetyskrevetami #cerstve #cerstveuvareno #italskerecepty #lekceitalštiny #blogoitalii #blogiloveitaly #italskakuchyne
Sledovat

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Lekce italštiny č.23 – kolik je hodin italsky

15/Lis/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú bramborové gnocchi cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italské restaurace koktejly kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tagliatelle tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
Booking.com
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru