Jednoduchý recept na skvělé italské fazolky s rajčaty. Existuje řada variant tohoto receptu. Můžete jako základ k omáčce přidat ještě pálivé chilli papričky nebo česnek.
Ingredience (pro 2 osoby):
500 g čerstvých (nebo mražených) fazolek
1 menší cibule, nasekaná na jemno
extra-panenský olivový olej (např. toskánský San Jacopo)
krájená rajčata v plechovce (nebo pasírovaná/cherry rajčátka – dle chuti)
sůl a pepř
hladkolistá petržel (není nutná), nasekaná na jemno
Postup:
Fazolky omyjeme a na každé z nich odkrojíme oba konce. Do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Přidáme fazolky a necháme vařit asi 10 minut. Mezitím si na olivovém oleji osmahneme cibuli (ev. společně s česnekem a chilli). Přidáme rajčata a necháme omáčku pomalu bublat. Fazolky scedíme a přidáme do omáčky. Dochutíme solí a pepřem, posypeme petrželí a promícháme. Necháme pár minut povařit a podáváme teplé například k masům.