Receptů s fazolemi exituje v Itálii nespočet. Asi nejznámější jsou fazole alla Bud nebo Terence, neboli „fagioli all´ucelletto“. Dnešní recept je o něco jednodušší než ten filmový, pochází ze střední Itálie, konkrétně z Umbrie a naučil mě ho tchán. Příprava není nijak složitá, jako u všech italských jídel potřebujeme zase jen pár základních ingrediencí, v tomhle případě to jsou fazole, rajčatový protlak a italská salsiccia (nelze nahradit jakýmkoliv buřtem nebo klobásou).
Ingredience (pro 2 osoby):
- 4ks italské salsicce (dá se koupit např. v obchůdku Gran Moravia v Liberci)
- italský rajčatový protlak cca 500ml
- italský bílý chléb
- bílé fazole (stačí ty ve slaném nálevu)
- olivový olej, sůl, pepř
Příprava:
- osmahněte na olivovém oleji salsicce (během smažení do nich můžete píchnout nožem, oni pak pěkně pustí šťávu)
- opečené klobásky zalijte protlakem a fazolemi (bez nálevu)
- omáčku osolte, opepřete a nechte vařit na mírném ohni cca 1h
- podávejte s bílým chlebem
1 vložit komentář
Fazole miluju. Zrovna předevčírem jsem si koupil plechovku italských fazolí ve Vesci v samoobsluze. Celkem jsem byl překvapen. K tomu jsem přidal konzervu rajčat Giana loupaná krájená, pár kapek olivového oleje a pokrm byl hotov. Ještě jsem to posypal nastrouhaným grana padano. Prostě fazole jsou výtečné. Zkusím určitě i tyto, s těmi salsicce. Jen je musím někde nakoupit.