Dneska jsem si pro vás připravila strašně rychlý a jednoduchý recept na italský předkrm. Nebudete k němu potřebovat nic jiného než dobrý chléb (nejlépe ten italský, např. rustikální bageta, toskánský chléb apod.) a hlavně pancettu. Ta se dá sehnat dnes prakticky kdekoliv, pokud si však nejste jisti, ve specializovaných italských obchůdcích ji mají vždy (já ji často kupuju v Lidlu, mají tady tu nakrájenou na kostky).
Pancetta se vyrábí s vepřového masa (konkrétně z břicha prasete), které se většinou naloží do soli a pepře (výjimečně se přidají i další ingredience jako např. muškátový oříšek) a maso se nechá odpočinout několik dní. Potom následuje její sušení, které trvá tak 2-4 měsíce dle typu slaniny (ne všechny se suší, existuje i uzená, té se říká „pancetta affumicata“). Prodává se jak celku, tak i nakrájená na malé kostky.
Ingredience:
italská rustikální bageta, dle potřeby
pancetta, dle potřeby
Postup: Osmahněte do křupava pancettu. Mezitím nakrájejte chléb na plátky o šířce cca 1 cm a dejte je péct do předem vyhřáté trouby na 150°C na cca 5 minut, dokud nejsou křehké. Potom na ně položte pancettu a podávejte teplé.
TIP: Hotové bruschetty můžete ještě lehce zakápnout kvalitním extra-panenským olivovým olejem.
1 vložit komentář