I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Primi (první chody)

Penne se smetanou, houbami a salsicciou

Penne se smetanou, houbami a salsicciou

Nedávno nás doma navštívil kamarád Cristian ze Sardínie, co se ale odstěhoval před pár lety do Liberce (a hraje také občas s mým manželem v kapele). Je to velký nadšenec do vaření. Samozřejmě nejvíce miluje italskou kuchyni a čas od času doma připraví i nějakou delikatesu, kterou prostě nemůžu odmítnout.

Tentokrát vyrobil domácí „pancettu“ a „salsicciu“, obojí mu dopadlo naprosto luxusně! Obě tyto suroviny můžete samozřejmě koupit i v obchodě (např. Makro nebo specializované prodejny s italskými produkty), ale domácí je prostě domácí.

Dostala jsem chuť na klobásky a připravila z nich pro vás můj oblíbený recept, který připravují Italové především ve střední Itálii. Je neskutečně jednoduchý, zabere pár minut a je prostě skvělý! Důležité je mít kvalitní suroviny.

Salsicciu můžete nakrájet na malé kousky nebo jednoduše vymačkat ze střívka a na pánvi ji ještě vařečkou rozdělit na jemnější kousky. Ideálně se používá pouze vnitřek, střívko se vyhazuje.
Co se týče těstovin, nejlepší jsou pro tento recept krátké těstoviny. Jako například penne, fusilli, tortiglioni, strozzapreti aj. Pokud nejíte houby, můžete si recept připravit bez nich.

Booking.com

Dalšími surovinami, které můžete použít, jsou také muškátový oříšek (stačí jej čerstvý nastrouhat na hotové těstoviny) nebo na jemno nakrájená cibulka. Co se týče smetany, ideální je použít italskou smetanu. Ta se přidává při vaření až úplně na konci do hotového jídla, které krásně zahustí. V receptu by rozhodně neměl chybět kvalitní italský sýr. Ideální je parmezán, na značce nezáleží (např. Grana Padano, Parmigiano Reggiano apod.). A pokud si chcete recept ještě trochu okořenit, doporučuji přidat i trochu chilli papriček (já použila pár ze Sardinie od Cristina).

Penne se smetanou, houbami a salsicciou

Tisk
Porce: 2 Čas přípravy: 15 min Doba vaření: 20 min

Ingredience

  • 2 ks italské klobásy salsiccia, nakrájené na malé kousky
  • 2 lžíce extra-panenského olivového oleje
  • 200 g těstovin penne
  • hrst nakrájených žampiónů
  • nastrouhaný parmezán (Grana Padano, Parmigiano Reggiano apod.)
  • italská smetana
  • sůl a pepř

Postup

Na olivovém oleji osmahneme houby, lehce osolíme a opeříme. Přidáme salsicciu. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny. Jakmile začne vřít, tak ji osolíme. Hotové těstoviny al dente smícháme v pánvi s houbami, salsicciou a přidáme smetanu. Posypeme sýrem a promícháme. Můžeme ještě lehce opepřit.

Podáváme posypané sýrem.

Penne se smetanou, houbami a salsicciou was last modified: 13 února, 2019 by Zuzka

Přečtěte si také

Penne se smetanou, houbami a salsicciou was last modified: 13 února, 2019 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Lekce italštiny č.25 – nejpoužívanější italská spojení
následující článek
Videolekce italštiny – Jak na italské tiramisu?

Mohlo by vás také zajímat

Těstoviny s pestem z pečených paprik (výherní recept...

Penne s houbami – „Penne con funghi..“

Tortellini con gorgonzola e noci (tortellini s gorgonzolou...

Spaghetti al pomodoro fresco (špagety s omáčkou z...

Jak na domácí gnocchi

Těstoviny se smetanou – hrášek a šunka..

Tortellini in brodo (tortellini ve vývaru)

Lasagne

Penne all´arrabbiata

Spaghetti con pomodori secchi (špagety se sušenými rajčaty)

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...