I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Antipasti (předkrmy)Italské receptyvegetariánské recepty

Bruschetta con aglio/pomodoro (bruschetta s rajčaty/česnekem)

Bruschetta con aglio/pomodoro (bruschetta s rajčaty/česnekem)

Na žádost kamarádky jsem šla včera na nákup a uvařila doma bruschetty. Takže dneska se jdu podělit o tehle skvělý italský předkrm. Bruschetta je vlastně opečenej chleba (něco na způsob český topinky). S tim rozdílem, že bruschetta se dělá z bílého chleba nebo bagety (já včera použila italskou bagetu – měli ji v Globusu pod názvem „bageta rustica„). 

Peče se za sucha v troubě. Existuje na milión způsobů a setkáte se s ní snad v každý italský restauraci. Dneska mám pro vás dva druhy, jednu s česnekem a olivovým olejem a druhou s rajčaty.

rajčatová bruschetta

Ingredience (pro 4 osoby):

  • 1 velká, široká italská veka (bageta)
  • cca 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • panenský olivový olej
  • čerstvé lístky bazalky (cca 4-5)
  • čerstvá rajčata cca 4 kousky

Postup:

  • nakrájejte chleba na plátky o šířce cca 1cm
  • nakrájejte rajčata na malinké kousky a dejte je stranou do mísy
  • na rajčata nalijte větší množství olivového oleje, osolte je, opepřete a smíchejte s bazalkou nakrájenou nadrobno (všechno to promíchejte a nechte uležet stranou)
  • zapněte troubu na 150 stupňů a připravte si plech doprostřed
  • do vyhřáté trouby dejte péct kousky chleba na cca 10min (hotové bruschetty musí být křupavé, ne tvrdé)

bruschetta s česnekem:

  • vezměte opečený chleba, natřete na něj česnek (stejně jako na topinky)
  • osolte ho a pokapejte olivovým olejem

bruschetta s rajčaty:

  • vezměte opečený chleba a na vršek naskládejte rajčatovou směs

A to je všechno 🙂

italská bageta

italská bílá bagety rustica

rajčata s bazalkou a olivovým olejem

bruschetta italská s rajčaty a olejem

Bruschetta con aglio/pomodoro (bruschetta s rajčaty/česnekem) was last modified: 2 dubna, 2015 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Patate arrosto in padella (brambory na pánvi s rozmarýnem)
následující článek
Prosciutto e melone (prosciutto s melounem cantaloupe)

Mohlo by vás také zajímat

Fagioli all´uccelletto (fazole alla Bud Spencer)

Bucatini all’amatriciana (italské bucatini amatriciana)

Insalata fresca con carciofi e alici (čerstvý salát...

Tagliatelle al prosciutto (čerstvé tagliatelle s prosciuttem)

Domácí Tiramisu

Fusilli con la ricotta e pancetta (fusilli s...

Cannelloni con ragú (plněné cannelloni s ragú)

Sýr Gran Moravia s medem

Panna cotta (italský dezert ze smetany)

Videolekce italštiny – plněné ravioli s ricottou a...

1 vložit komentář

Zuzka 13/07/2013 - 9.16

Díky! 🙂

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...