Na žádost kamarádky jsem šla včera na nákup a uvařila doma bruschetty. Takže dneska se jdu podělit o tehle skvělý italský předkrm. Bruschetta je vlastně opečenej chleba (něco na způsob český topinky). S tim rozdílem, že bruschetta se dělá z bílého chleba nebo bagety (já včera použila italskou bagetu – měli ji v Globusu pod názvem „bageta rustica„).
Peče se za sucha v troubě. Existuje na milión způsobů a setkáte se s ní snad v každý italský restauraci. Dneska mám pro vás dva druhy, jednu s česnekem a olivovým olejem a druhou s rajčaty.
Ingredience (pro 4 osoby):
- 1 velká, široká italská veka (bageta)
- cca 4 stroužky česneku
- sůl, pepř
- panenský olivový olej
- čerstvé lístky bazalky (cca 4-5)
- čerstvá rajčata cca 4 kousky
Postup:
- nakrájejte chleba na plátky o šířce cca 1cm
- nakrájejte rajčata na malinké kousky a dejte je stranou do mísy
- na rajčata nalijte větší množství olivového oleje, osolte je, opepřete a smíchejte s bazalkou nakrájenou nadrobno (všechno to promíchejte a nechte uležet stranou)
- zapněte troubu na 150 stupňů a připravte si plech doprostřed
- do vyhřáté trouby dejte péct kousky chleba na cca 10min (hotové bruschetty musí být křupavé, ne tvrdé)
bruschetta s česnekem:
- vezměte opečený chleba, natřete na něj česnek (stejně jako na topinky)
- osolte ho a pokapejte olivovým olejem
bruschetta s rajčaty:
- vezměte opečený chleba a na vršek naskládejte rajčatovou směs
A to je všechno 🙂
1 vložit komentář
Díky! 🙂