I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Italské receptyPrimi (první chody)vegetariánské recepty

Tortelli di zucca (dýňové tortelli)

Tortelli di zucca (dýňové tortelli)

Jedná se o jeden z nejrozšířenějších receptů na stolech mantovanských rodin v průběhu slavnostní vánoční večeře „cenone“ (článek o tom jak Italové slaví Vánoce). Mají typicky nasládlou chuť dýní spojenou s mostardou (ideální je mostarda z hrušek nebo kdoulí) a sušenkami amaretti.

Tradice si potom žádá, aby se tortelli podávaly ve vývaru, ale vynikající jsou i s rozpuštěným máslem a šalvějí. Osobně jsem vyzkoušela i variantu, kdy rozpustíme máslo, osmahneme na něm pár lžic strouhanky a smícháme s tortelli. V obou variantách se potom těstoviny podávají ideálně posypané nastrouhaným sýrem.

těstoviny plněné dýní

Ingredience:

200 g mouky 00
3 vejce
500 g dýně
65 g sýra (grana padano, gran moravia)
sůl
sušenky amaretti 160 g
mostarda z mantovy 170 g (recept na mostardu)
muškátový oříšek

Postup:

Vezmeme dýni, rozkrojíme ji, odstraníme semínka a nakrájíme ji na půlměsíce. Ty naskládáme na pečící papír a dáme péct do trouby na 20 minut na 200 stupňů. Dýně musí krásně změknout. Hotovou dýni necháme vychladnout a vysušit od přebytečné vody. Mezitím vezmeme amaretti, rozdrtíme je a nasypeme do misky. Přidáme mostardu. Z dýně vydloubneme dužinu, rozmačkáme ji a přidáme do misky k ostatním ingrediencím společně s nastrouhaným sýrem a jedním vejcem. Osolíme a provoníme muškátovým oříškem. Misku se směsí zakryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici přes noc odpočívat.

Druhý den si připravíme těsto na těstoviny. Doprostřed mouky uděláme důlek, do kterého vyklepneme dvě vejce. Rozšleháme je a postupně vmícháváme do mouky, dokud nezískáme kompaktní a nelepící se těsto. To rozválíme ručně nebo strojkem na těstoviny. Na jednu jeho stranu naneseme do řady jednotlivé porce náplně, asi 1-2 cm vzdálené od sebe. Těsto překlopíme, okraje zamáčkneme prsty a vykrojíme ve tvaru malých čtverců jednotlivé tortelli.

Tak a tortelli jsou hotové. Teď už je jen můžeme dát vařit do vroucí osolené vody a podávat například s rozpuštěným máslem a šalvějí!

TIP: Směs připravíme ideálně den předem a necháme ji ztuhnout přes noc v lednici.

dýně

dýně recept

domácí těstoviny

strojek na těstoviny tescoma

plněné těstoviny recept

jak na plněné těstoviny

plněné těstoviny

těstoviny plněné dýní

Tortelli di zucca (dýňové tortelli) was last modified: 20 ledna, 2017 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Kurz vaření italské kuchyně
následující článek
San Marino…tipy co vidět

Mohlo by vás také zajímat

Penne alla crudaiola…penne na „syrovo“, ale přesto moc...

Rajčatová polévka s cuketou

Videolekce italštiny – předložka DA

Pomerančový koktejl s růžovým vínem

Castagnole…italská karnevalová klasika

Crostata con la marmellata (pečený koláč s marmeládou)

Polpette casalinghe al sugo (masové kuličky s rajčatovou...

Spaghetti al pomodoro fresco (špagety s omáčkou z...

Crocchette di melanzane (krokety z lilků)

Pizza

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...