I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Antipasti (předkrmy)Italské receptyvegetariánské recepty

Torta salata di spinaci e ricotta (koláč ze špenátu a ricotty)

Torta salata di spinaci e ricotta (koláč ze špenátu a ricotty)

Naprosto jedinečný pokrm, který nadchne všechny, co mají rádi ricottu a špenát. Je to dokonalá kombinace chutí. Skvělý předkrm, který vás nasytí i po pár kouscích. Na tomhle receptu se mi líbí, že je opravdu jednoduché a rychlé ho připravit. 

Ingredience (pro 4 osoby):

1 balení listového těsta
350 g čerstvého špenátu
300 g ricotty (já použila čerstvou od Gran Moravia)
100 g parmezánu (ideálně Grana Padano, Gran Moravia či Parmigiano Reggiano)
špetka muškátového oříšku
2 vejce (jedno přijde na jeho pomazání)
sůl a pepř

Postup:

V trošce vroucí, osolené vody (stačí tak 1 cm vody na dně hrnce) dáme vařit předem omyté listy špenátu na pár minut. Mezitím si do mísy připravíme ricottu, přidáme muškátový oříšek, špetku soli a pepře, parmezán a jedno vejce. Špenát scedíme a vymačkáme z něj pořádně všechnu vodu. Nakrájíme ho na velmi drobné kousky a přidáme do mísy k ostatním ingrediencím. Směs promícháme.

Zapneme troubu na 180°C. Vyndáme listové těsto a rozložíme ho na pečící papír. Vytvarujeme ho do kulata a jeho okraje do výšky asi 1-2 cm. Doprostřed těsta nandáme směs z ricotty a rozprostřeme po celé ploše. Okraje pomažeme vejcem, která jsme si předtím stranou rozšlehali.

Dáme péct do vyhřáté trouby na 150 stupňů, na 30-40 minut. Koláč je hotový, jakmile okraje krásně zezlátnou a nafouknou se.

TIP: Do těsta ještě můžeme přidat různé italské měkké sýry nakrájené na menší kostky (jako je např. scamorza, fontina, ementál nebo castelmagno).
Zajímavou 
variantou je také překrytí koláče další vrstvou listového těsta tak, že se obě propojí a vznikne vám kulatý koláč naplněný směsí z ricotty a špenátu, která se bude ukrývat uvnitř. 
Parmezán se dá výborně nahradit slaným ovčím sýrem pecorino a recept můžete provonět i špetkou majoránky.

ČAS: Příprava vám zabere asi 10 minut. Následně se koláč peče v troubě asi 40 minut.

koláč z ricotty a špenátukoláč z ricotty a špenátu koláč z ricotty a špenátu

Torta salata di spinaci e ricotta (koláč ze špenátu a ricotty) was last modified: 11 prosince, 2016 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Vaše Itálie: Přivoňte si k Toskánsku
následující článek
Jak slaví Vánoce v Itálii?

Mohlo by vás také zajímat

Fettina panata (italský řízek)

Insalata fresca con carciofi e alici (čerstvý salát...

Prosciutto e melone (prosciutto s melounem cantaloupe)

Bruschetta s pancettou

Risotto con spinaci (špenátové risotto)

Tiramisù alle fragole (jahodové tiramisù)

Sugo di pomodorini e basilico (rajčatová omáčka z...

Stracciatella alla romana (římská polévka)

La peperonata…aneb jídlo chudých plné papriky a rajčat

Penne alla crudaiola…penne na „syrovo“, ale přesto moc...

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...