Pokud máte doma trochu čerstvých žampiónů a italskou pancettu, tak si můžete připravit naprosto luxusní oběd nebo večeři. Nejvíce se k omáčce hodí krátké těstoviny, já použila penne, ale občas to jíme i s tortiglioni nebo pipe rigate. Moc ingrediencí k tomu nepotřebujete a tak je to ideální dobré a rychlé jídlo.
Ingredience (2-3 osoby):
- strouhaný tvrdý sýr Gran Moravia
- chilli paprička
- pár lístků bazalky
- čerstvé žampióny
- 250g italské pancetty
- italské krátké těstoviny (značka např. Barilla, Riscossa, Mamma Lucia aj.)
- pasírovaná rajčata 500ml (Valfrtutta, Ortomio, Giana aj.)
- sůl, pepř, extrapanenský olivový olej (např. Farchioni)
Postup:
-
na olivovém oleji (cca 3 lžíce) osmahněte pancettu a očištěné houby nakrájené na menší kousky
- přidejte chilli papričku, trochu osolte a opepřete
- potom přidejte rajčata, čerstvou bazalku a nechte omáčku bublat tak 30 min
- dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí
- do vroucí vody dejte vařit těstoviny
- těstoviny „al dente“ zceďte a smíchejte s vaší omáčkou
- nakonec podávejte posypané sýrem Gran Moravia