Nevíte někdy jakou si dát přílohu třeba k masu nebo rybě? Italská kuchyně vyniká svou jednoduchostí a proto mám pro vás dnes další velmi jednoduchý recept na rychlý salát, který se hodí jako příloha úplně ke všemu. Italové ho často servírují i bez rajčátek, právě třeba ke grilovanému masu.
Někdy, když mám chuť na lehkou večeři, tak si právě takový salát udělám. Hodí se do něj pak třeba i olivy, kapary, tuňák nebo mozzarella nakrájená na kousky!
Ingredience:
cherry rajčátka, nakrájená na půlky
sůl a pepř
kvalitní extra panenský olivový olej (já použila bio od San Jacopo)
salát (typ dle chuti, kdo má co rád)
vinný ocet
pár lístků bazalky, natrhané na menší kousky
Postup:
Salát omyjeme a natrháme na libovolně velké kousky. Přidáme rajčata a bazalku. Osolíme, opepříme, zakápneme pár kapkami olivového oleje a troškou octa. Všechno pak důkladně promícháme a podáváme!