Výborný recept na každý den. Určitě skvělá změna oproti klasickým těstovinám. Gnocchi se vaří chviličku, omáčku je ale potřeba nechat bublat minimálně jednu hodinu, aby do sebe správně nasákla chuť masa. Gnocchi se dají koupit nebo udělat domácí. V Itálii existuje i speciální pochoutka a tou jsou gnocchi dělané částečně z mouky z jedlých kaštanů.
Ingredience:
- 500g čerstvých těstovin gnocchi
- 500ml italského rajčatového protlaku
- 300g čerstvého mletého masa (vepřové)
- sůl, pepř, panenský olivový olej
- parmezán (Gran Moravia)
Postup:
- nalijte trošku olivového oleje (cca 3 polévkové lžíce) do malého hrnce nebo pánve (viz. obrázek)
- do hrnce (pánve) vložte mleté maso, opepřete ho a osolte
- maso smažte na středním ohni dokud není hotové
- hotové maso zalijte rajčatovým protlakem
- protlak osolte, opepřete a zakryjte pokličkou – nechte vařit na velmi mírném ohni min. 1h
- protlak musí pomalu bublat a ne naplno vřít
- po zhruba hodině dejte vařit vodu na těstoviny, osolte ji hrubou solí (cca 1/3 hrsti)
- až začne bublat voda dejte do ní vařit gnocchi
- gnocchi jsou hotové zhruba po 1 minutě, poznáte, že jsou hotové až vám vyplavou na povrch – pokud si nejste jistí tak ochutnejte – nenechejte je hlavně vařit příliš dlouho jinak vám budou hrozně blebtat
- na konec smíchejte gnocchi s omáčkou a podávejte posypané parmezánem