Tzv. „těstoviny v bílém“ jsou oblíbeným rychlo receptem, když máte doma prázdnou ledničku a v ní jenom jedno balení parmezánu nebo gran moravia sýra a trochu olivového oleje. Vypadá to jako taková nouzovka, ale opravdu je to vynikající 🙂 Je to taky asi taky nejdietnější recept s těstovinama co existuje.
Ingredience (pro 2 osoby):
-
těstoviny cca 300g – nejlepší jsou spaghetti, ale osvědčily se mi i farfalle nebo penne
- olivový olej cca 5 lžic
- nastrouhaný sýr gran moravia
Postup:
- dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí
- do vroucí vody dejte vařit těstoviny, jakmile jsou „al dente“ tak je vyndejte, zceďte a dejte do nějaké větší mísy nebo rovnou na talíř
- těstoviny smíchejte s olivovým olejem a sýrem (ten si můžete nastrouhat na tenké plátky nebo klasicky nadrobno)
- nic víc 🙂
2 komentáře
[…] pasta in bianco (těstoviny, olivový olej, kvalitní parmezán), protože italská kuchyně je […]
Olej doporučuji nahradit máslem, získá se o třídu lepší jídlo. Na talíři se ingredience špatně promíchávají, je lepší ta miska 😉 . Jednoduché, rychlé a velmi chutné jídlo.