I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Dolci (dezerty)Gurmánské specialityRady a tipy k italské kuchyni

Domácí pomerančová marmeláda

Domácí pomerančová marmeláda

Dnes jsem pro vás připravila recept na skvělou domácí marmeládu. Jedná se o italskou recepturu z pravých sicilských pomerančů!

Čerstvé citrusy jsem sehnala přímo od sicilských farmářů zabývajících se bio produkcí. Pokud byste chtěli také pomeranče ze Sicílie, tak se podívejte na web Agrumi di Sicilia, která vyváží prvotřídní citrusy do celého světa. Kůra plodů je neošetřená – právě takové potřebujeme pro výrobu marmelády nebo třeba italského limoncella.

Na domácí marmeládu nám postačí cukr a pomeranče, ale my si recept trochu vylepšíme a přidáme ještě pár dalších vychytávek, které mi známí poradili.

Další tipy

Běžný recept z pomerančů a cukru můžeme obohatit například nejen o pomerančovou kůru, ale také o kůru a dužinu z citronu. Jaké množství kůry do receptu přidáte, záleží pouze na vás. Další skvělý tip je přidat do pomerančové marmelády trochu skořice. Většinou dávám 1/2 kávové lžičky na cca 2kg pomerančů.

Sicilské pomeranče odrůdy tarocco jsou natolik sladké, že není potřeba příliš sladit. V receptu jsem uvedla doporučené množství cukru, ale upravit si je můžete podle vlastní chuti. Dokonce mi známá z Apulie prozradila, že tuto marmeládu připravuje zcela bez cukru.

Marmeládu připravujeme do předem sterilizovaných zavařovacích sklenic. Na 1kg pomerančů mi většinou stačí čtyři sklenice.

Tak Buon Appetito!

Pomerančová marmeláda

Tisk
Porce: 4 Čas přípravy: 1 h Doba vaření: 45 min

Ingredience

  • 1 kg pomerančů (s neošetřenou kůrou)
  • 0,5 kg cukru krupice
  • 1 citron i s kůrou
  • špetka skořice
  • sterilizované zavařovací sklenice

Postup

Pomocí škrabky nebo nože oloupeme kůru z pomerančů (a citronu). Dáváme pozor, abychom nesloupli i bílou část pod kůrou, která je hořká. Kůru dáme vařit do vody na cca 10 minut. Scedíme a proces alespoň jednou opakujeme. 

Mezitím odkrojíme zbylou část kůry a odstraníme semínka. Dužinu citrusů nakrájíme na menší kostky a vložíme do hrnce. Přidáme k nim cukr a vaříme asi 40 minut na prudkém ohni. Ke konci průběžně mícháme a na posledních 10 minut přidáme i převařenou kůru.

Hotovou marmeládu rozmixujeme dle chutí každého (osobně ráda nechávám v marmeládě větší kousky). Pomocí trychtýře nebo naběračky nalijeme marmeládu do sklenic, pevně uzavřeme a obrátíme vzhůru nohama. Necháme vychladnout. Skladujeme v lednici nebo špajzce.

 

Domácí pomerančová marmeláda was last modified: 1 dubna, 2022 by Zuzka

Přečtěte si také

Domácí pomerančová marmeláda was last modified: 1 dubna, 2022 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Farfalle s krevetami a špenátovým pestem

Mohlo by vás také zajímat

Co je pizza kámen?

Crostini al tartufo (pečené chlebíčky s lanýžem)

Pizza Quattro Formaggi (sýrová pizza)

Torta ubriaca (opilý dort s čokoládou a červeným...

Sorbetto all´arancia (pomerančový sorbet)

Čokoládový krém z mascarpone

Polenta…aneb jídlo seveřanů a chudých

Panna cotta (italský dezert ze smetany)

Torta al formaggio umbra (sýrový dort z umbrie)

Budino di ricotta (ricottový dezert)

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...