Spousta z vás určitě miluje tiramisu. A právě pro vás jsem si dnes připravila podobnou delikatesu. Jedná se o krém z mascarpone a čokolády prokládaný čerstvými jahodami. Základní postup je totiž velmi podobný přípravě tiramisu.
Krém můžete nakombinovat i s jiným ovocem (např. banány, ananas apod.), můžete ho také použít jako skvělý základ pro nějaký dort nebo do něj přidat trochu kafe či likéru a určitě by mohla být vynikající kombinace i s ořechy.
Ingredience:
100 ml smetany
100 g cukru
2 žloutky
100 g hořké čokolády
250 g mascarpone
25 ml vody (pokud budeme vejce sterilizovat)
250 g jahod, nakrájených na libovolné velké kousky
Postup:
Čokoládu rozpustíme v horké smetaně a dáme vychladnout. Mezitím rozmícháme půlku cukru v mascarpone a druhou půlku se žloutky. Část mascarpone smícháme s čokoládovou směsí. Do poháru potom nanášíme postupně vrstvy, střídáme čokoládový krém a bílý krém. Podle chuti proložíme jahodami a na závěr posypeme hořkým kakaem.
TIP: V případě, že chcete vejce sterilizovat, tak stačí rozpustit polovinu dávky cukru (tzn. 50 g) ve vodě (25 ml) a to tak, že za stálého míchání čekáme, dokud se nám nevytvoří sirup (jakmile se začnou tvořit jemné bublinky oheň vypneme). Nesmí nám však voda začít vřít. Tento sirup potom smícháme se žloutky.